Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Lunchconcert Tymen-Jan Bronda

Lunchconcert Tymen-Jan Bronda

Datum zaterdag 30 juli 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Tymen-Jan Bronda (Groningen)

Programma

"400 jaar Lutherse Kerkmuziek"

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

1. Fantasia G-Dur BWV571

- geen tempo-aanduiding
- Adagio
- Allegro

2. Sonate IV e-moll BWV528

- Adagio-Vivace
- Andante
- Un poco Allegro

3. twee transcripties voor orgel:

- uit cantate Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen BWV12:
‚Jesu, meine Freude‘
- uit het motet Jesu, meine Freude BWV227:
‚Gute Nacht, o Wesen‘

4. Toccata et Fuga C-Dur BWV564

Meer informatie over de uitvoerenden

Tymen Jan Bronda (1977) begon op zijn zevende levensjaar met orgellessen. Na een aantal jaren les te hebben gehad van Piet Wiersma, studeerde hij aan het conservatorium van Groningen verder bij Johan Beeftink en Theo Jellema. Aan het conservatorium van Zwolle behaalde hij zijn diploma kerkmuziek. Vorig jaar voltooide Tymen Jan Bronda zijn orgelstudie bij Reitze Smits aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Hij behaalde hier de titel Master of Music na recitals in de Joriskerk te Amersfoort en in de OLV-basiliek te Zwolle.

Tymen Jan Bronda is als cantor-organist verbonden aan de Ev.-Lutherse Gemeente Groningen. De afgelopen jaren nam hij in deze kerk het initiatief tot het organiseren van de serie ‘Orgel Anders'. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol in de cantates die aldaar op de tweede zondag van de maand ten gehore worden gebracht.

Tymen Jan Bronda is tevens actief als docent en verbonden aan de cursus kerkmuziek Noord-Nederland, die onder auspiciën van het Bureau Kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) plaatsvindt.
In 2006 richtte Tymen Jan Bronda het Luthers Bach Ensemble op, een ensemble geënt op barokke uitvoeringspraktijk. Met het LBE voerde hij naast diverse cantates een aantal Lutherse Missen en in 2010 het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit.

Als dirigent is hij verder verbonden aan kamerkoor Tiraña Groningen en projectkoor Venite Cantemus Bedum. Met Venite voerde hij o.m. de Petite Messe Solennelle van Rossini en de Nelson Mis van Haydn uit, met Tiraña Bachs Magnificat.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.