Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Stephanie Gericke, Marek Szymansky, Leonardo Valiante

Lunchconcert Stephanie Gericke, Marek Szymansky, Leonardo Valiante

Datum woensdag 2 november 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Stephanie Gericke, Marek Szymansky, Leonardo Valiante

Programma

W. Byrd (1540-1623)
Fortune

J. P. Sweelinck (1562-1621)
Est-ce Mars met variaties

J. Haydn (1732-1809)
Sonate nr. 53 in E klein (Hob. XVI/34)
- presto
- adagio
- vivace molto (innocentemente)
uit: Die Schöpfung: Rafael's aria: Rollend in Schäumenden Wellen

B. Marcello (1686-1739)
Sonate IV in g klein voor violoncello en continuo
- adagio
- allegro
- largo
- allegro

A. Scarlatti (1660-1725)
Aria: O Cessate di piagarmi

W. A. Mozart (1756-1791)
Cavatina
Uit: Le Nozze di Figaro

Meer informatie over de uitvoerenden

Koos Sekreve is ruim 30 jaar actief in de Theater-muziekwereld.
Hij is de vaste zanger van de Rock-band Oversized en gastzanger van verschillende andere bands. Hij heeft als zanger-acteur aan circa 35 verschillende Muziektheaterstukken meegewerkt, voornamelijk georganiseerd door zijn werkgever Dario Fo, ondernemers in de kunst. Hij heeft gezongen in de volgende opera's: Cavalleria Rusticana als Alfio, Mahagonny, Carmen, Turandot, Sieben Todsunden, De drie stuiversopera, West-side story, Jesus Christ Superstar, Oliver, The Sound of Music, Cyrano en De man van La Mancha als Don Quichotte.
Koos heeft o.a . gewerkt met het Willem Breuker-collectief, het Residentie orkest, het Prommenade orkest, L'Orchestra Particolare en o.a. gezongen met L.A. the voices, Ernst D. Schmidt en Petra Berger.

Leonardo Valiante geboren in Montevideo, Uruguay, begon zijn muzikale studies aan de muziekschool Virgilio Scarabelli. In 1989 behaalde hij zijn diploma pianoleraar aan het Falleri Balzo Conservatorium, waarna hij bij Nelly Langone de Tricolli een postgraduate cursus volgde. Hierna begon hij zijn studie klavecimbel bij Eduardo Gilardoni en Carlos Levin aan het Anglo Instituut. Gedurende zijn studie volgde hij ook klavecimbel masterclasses bij Jose Gonzalez Uriol, Rosana Lanzelote en Yves Echsteiner. Na het behalen van klavecimbel diploma A speelde hij met het orkest van Sodre o.l.v. dirigent Roberto Montenegro.In 1996 werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te De Haag en vervolgde zijn klavecimbelstudie bij Jacques Ogg. Een tweejarige studie hedendaagse muziek bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam is onlangs afgerond. In 2001 heeft hij o.l.v. Erik Klas het Noord Symfonie Orkest begeleid in de Vredenburgzaal te Utrecht. Hij begeleidt vanaf 2000 als pianist /organist het Fatimakoor o.l.v. Loek Ruijters. Ook begeleidt hij het koor Vlijt en Volharding en vanaf 2003 het opera-operettekoor Nuova Voce o.l.v. Joke Geraets. Hij heeft als klavecinist opgetreden in een kamerorkest, samen met gitarist Chester L. Brandes en hoboiste Ruth López Pontaque. Hij is sinds 2006 werkzaam als pianodocent. Hij treedt op in binnen- en buitenland.

Paulina Ptak studied modern cello specialization and baroque cello specialization with Teresa Kaminska at the Academy of Music in Cracow, Poland. After receiving the bachelor's degree in 2009 she decided to continue her studies at Royal Conservatoire of The Hague with Lucia Swarts (baroque cello) and Mieneke van der Velden (viola da gamba). She participated in student exchange program: Erasmus-LLP in Utrecht School of Arts and was awarded with Sapere Auso and Austria Baroque Academy scholarships. Paulina cooperates with many orchestras and ensembles including Bach Orchestra of Nederlands, Ensemble Harmonologia, Cappella Cracoviensis, Le Parlement de Musique, Accademia Montis Regalis. In 2010 she had an honour to represent Poland during Bach Biennale Weimar.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.