Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Gabor Balint (zang) en Luba Podgayskaya (piano)

Lunchconcert Gabor Balint (zang) en Luba Podgayskaya (piano)

Datum woensdag 28 maart 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Gabor Balint (zang) en Luba Podgayskaya (piano)

Programma

R. Schumann (1810-1856)
Uit: Liederkreis op. 39

S. Rachmaninov (1873-1943)
- Night is mournful op. 26/12
- Lilacs op. 21/5
- Dream op. 8/5

Z. Kodály (1862-1967)
- Hej, a mohi hegy boranak
- Akkor szep az erdo...
- Ifjusag mint solyom madar

F. Poulenc (1899-1963)
Uit: Banalites
- II. Hotel
- IV.Voyage a Paris

B. Britten (1913-1976)
Uit: Les Illuminations op. 18
- IV. Royaute
- IX. Depart

Meer informatie over de uitvoerenden

Luba Podgayskaya werd in 1985 geboren in Rusland. Ze begon met piano spelen toen ze 6 jaar oud was. Nadat ze werd toegelaten aan het Conservatorium kreeg ze ook belangstelling voor de klavecimbel. Zij besloot een studie te volgen voor beide instrumenten en voltooide haar studie piano en klavecimbel aan het Conservatorium. Vervolgens studeerde ze klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 eindigde ze op de derde plaats in de categorie 'basso continuo' van het internationale concours B. Asafjev. Ook nam ze deel aan verschillende masterclasses van Franse, Amerikaanse, Russische en Italiaanse muziekdocenten.
Luba nam deel aan vele projecten, zowel in Rusland als Nederland. In 2002-2003 was ze lid van de Sint-Petersburg Philharmonic Studenten Societeit (Rusland). Van 2009-2011 werkte Luba als zangbegeleider aan het Koninklijk Conservatorium. In april 2010 speelde ze in 'De Avond van de Jonge Musicus' (Haarlem) met Thomas Triesschijn (blokfluit). In augustus 2010 nam Luba deel aan het Grachtenfestival in Amsterdam. Ze is lid van het koor 'De Heksenketel' (Den Haag).

Gabor Balint is in 1981 in de Oekraïne geboren. Al op jonge leeftijd werd hij toegelaten aan het Russisch Dramatic Theater in Moekatsjevo, Oekraïne. Tijdens deze periode werd zijn zangtalent ontdekt en een jaar later werd hij toegelaten aan de Bela Bartók muziekschool in Boedapest. Gabor besloot zijn opleiding tot klassiek zanger voort te zetten, en hij werd toegelaten aan het Ferenc Liszt Conservatorium. Als student nam hij deel aan masterclasses van verschillende beroemde zangers. Hij zong in de Hongaarse Nationale Opera Studio.
In het jaar 2007 werd Gabor lid van de Jeugd Opera Company. In 2008 nam hij deel aan het Arezzo International Vocal Festival in Toscana, Italië. Hij zong regelmatig op het gerenommeerde Boedapest Spring Festival. In 2009 werd hij master-student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn studies nam hij regelmatig deel aan verschillende kamer- en orkestrale concerten en projecten als solist en koorlid.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.