Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bätz-Orgelmaand concert

Bätz-Orgelmaand concert

Datum zaterdag 13 oktober 2012
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Everhard Zwart (Capelle a/d IJssel)

Programma

Herdenking 100e geboortedag Feike Asma 

Feike Asma
- Fantasie "Komt als kind'ren van het Licht"

Johann Sebastian Bach
- Choralvorspiel "Liebster Jesu, wir sind hier"
- Praeludium und Fuge h-moll

Félix Mendelssohn-Bartholdy
- Andante mit variationen

Franz Liszt
- Praeludium und Fuge über B.A.C.H.

Alexandre Guilmant
uit Sonate 1:
- Pastorale
- Finale

Feike Asma
- Liedbewerking "Wat de toekomst brenge moge"

Jan Zwart
- Fantasie over het Lutherlied "Een vaste burcht is onze God"

Meer informatie over de uitvoerenden

Everhard Zwart werd in 1958 te Emmen geboren en groeide op in Kampen. Hij studeerde vanaf jonge leeftijd bij zijn vader Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen, en bij Feike Asma. Na zijn gymnasiumopleiding te Kampen studeerde hij aan de conservatoria te Utrecht en Rotterdam. Daar waren zijn leraren onder andere Nico van den Hooven, André Verwoerd en Arie J. Keizer. Ook studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Meestercursussen volgde hij in Frankrijk bij Jean Guillou en in Duitsland bij Günther Kaunzinger.

Na werkzaamheden als organist te Kampen en Harderwijk werd hij later benoemd tot organist van de Gereformeerde Bergsingelkerk te Rotterdam en is hij thans organist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel.

Jaarlijks geeft Everhard Zwart vele orgelconcerten in Nederland. Daarnaast is hij een veelgevraagde gast in buitenlandse orgelcentra. Zo concerteerde hij onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, België en Frankrijk. Hij maakte verschillende orgelsolo cd's op grote bekende Nederlandse orgels te Arnhem, Deventer, Kampen, Bolsward, Maassluis en Den Haag. Tevens verscheen een solo cd vanuit Parijs (opgenomen op het Van den Heuvel-orgel in de Saint-Eustache). Bovendien concerteerde hij voor de radio en trad hij meermaals voor de televisie op.

Naast zijn werkzaamheden als kerk- en concertorganist is hij ook dirigent van verschillende koren in de regio Rotterdam. Everhard Zwart werd in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2009 onderscheiden door de Société Académique "Arts- Sciences-Lettres" te Parijs met de medaille in zilver, vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.