Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Duo Amaraqtis

Lunchconcert Duo Amaraqtis

Datum woensdag 19 september 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Duo Amaraqtis

Programma

F. Poulenc (1899-1963
Sonata op. 119
-I Allegretto con fuoco
-II Intermezzo (tres lent et calme)
-III Presto tragico

A. Piazzolla/ S. Gubaidulina (1921-1992)
Le Grand Tango

Meer informatie over de uitvoerenden

Duo Amaraqtis - Maureen Wong (piano), Maiana Hutchinson Siemers (viool)

Mariana Hutchinson Siemers en Maureen Wong leerden elkaar kennen op de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Toentertijd speelden ze al incidenteel samen. In 2009 kwamen zij een paar keer bij elkaar om voor hun eigen plezier te musiceren. Hieruit ontsproot een fijne muzikale vriendschap met gemeenschappelijke voorkeuren en interessante tegenstellingen. Mariana en Maureen zijn een jong en enthousiast duo wiens passie muziek maken is. Samen proberen zij muziek en de bijbehorende regenboog aan emoties over te dragen aan een zo breed mogelijk publiek. Naast het spelen van geijkte meesterwerken voor viool en piano, richten Mariana en Maureen zich er ook op om minder bekende muzikale juwelen onder de aandacht van de luisteraar te brengen.
Mariana en Maureen volgden coaching bij Peter Brunt, Ellen Corver en Philippe Graffin. Inmiddels hebben zij hun passie kunnen delen op verschillende podia in Nederland waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Maureen Wong
De ouders van Maureen Wong verhuisden nog vóór haar eerste levensjaar vanuit Indonesië naar Nederland. Op haar zesde "ging" Maureen op pianoles aan de muziekschool te Amsterdam. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent-afdeling aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag alwaar zij les kreeg van Marlies van Gent en later van Kamilla Bystrova. Inmiddels heeft zij haar diploma Master of Music behaald aan het Koninklijk Conservatorium onder begeleiding van Naum Grubert. Sinds 2009 vormt zij, samen met de violiste Mariana Hutchinson Siemers, duo Amarantis.
In 1996 won Maureen bij de Maassluise Muziekweek een eerste prijs (solo) en een tweede prijs (duo), in het daaropvolgende jaar heeft zij ook een eerste prijs gewonnen. In 1998 heeft ze een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours gewonnen en een tweede prijs bij het Inter Provinciaal Concours en bij het Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2000 heeft ze wederom een tweede prijs behaald bij het S.J.M.N. In 2001 behaalde zij een tweede prijs bij het I.P.C. met haar pianoduo en in datzelfde jaar wonnen ze als duo ook een eerste prijs bij het S.J.M.N. Maureen is te horen geweest op verschillende radio- en t.v.-programma's. Voorts speelde Maureen met het Roemeens Conservatorium Orkest, het Musica Ducis Brabantiae (het voormalig Brabants Kamerorkest), het Residentieorkest onder leiding van Jaap van Zweden en de Chernigiv Phylharmony in de Oekraïne. Verder heeft Maureen enkele concerten gegeven in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. Ook volgde zij diverse masterclasses bij Tamara Poddubnaya, Theo Olof, Elza Kolodin, Tatjana Zelikman, Philip Martins, Jerome Rose, Daniel Wayenberg, Michail Markov, Valery Kozlov, Marietta Petkova, Irina Zaritskaya, Pavlina Dokovska, Cyprien Katsaris, Vladimir Shakin, Irina Morozova, Alexander Volkov, Vladimir Tropp, Pedro Carbone, Rian de Waal, Geoffrey Madge, Anton Kuerti, Ellen Corver en Pascal Devoyon.

Mariana Hutchinson Siemers (1986, Havanna, Cuba), kreeg haar eerste vioollessen in Havanna en vervolgde haar opleiding later in Bonn, Duitsland. Vanaf 2001 studeerde ze bij Ilona Sie Dhian Ho op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zette haar studie voort aan de hoofdvakopleiding van hetzelfde conservatorium, waar ze achtereenvolgens bij Ilona Sie Dhian Ho en Peter Brunt studeerde. Hier heeft ze in juni 2011 haar diploma ‘Master of Music' behaald. Mariana was, zowel als soliste als ook in kamermuziekverband, prijswinaar van verschillende concoursen, o.a. het Duitse concours "Jugend Musiziert" en het Prinses Christina Concours. Mariana volgde meesterklassen bij Mauricio Fuks, Philippe Graffin, Ilya Grubert en het Osiris Trio. Ze was lid van verschillende orkesten, o.a. het Duitse orkest "Deutsche Streicherphilharmonie" en het Nationaal Jeugdorkest (NJO), en speelt ook nu regelmatig in Nederlandse orkesten. Mariana heeft zowel in Duitsland, als ook in Nederland opgetreden als soliste en in kamermuziekverband. Ze vormt een viool-piano duo met pianiste Maureen Wong en is sinds september 2008 verbonden aan het Konijnklijk Conservatorium als docente bij de PIVO.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.