Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Ensemble La Villanesca

Lunchconcert Ensemble La Villanesca

Datum woensdag 3 oktober 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble La Villanesca

Programma

D. Castello (c. 1590 - c. 1658)
Sonata X

F. Cavalli (1602 - 1676)
Sonata a tre

J. Rosenmüller (1619 - 1684)
Sonata Quarta

G. Legrenzi (1626 - 1690)
Sonata a tre

G.B. Fontana (ca. 1571 - ca. 1630)
Sonata XVII

T. Merula (c. 1595 - 1665)
Ciaccona

Meer informatie over de uitvoerenden

Ensemble La Villanesca

Enrique Gómez-Cabrero Fernández (barokviool), Luca Alfonso Rizzello (barokviool), Kim Stockx (dulciaan), João Rival (orgel). Barok ensemble "La Villanesca" is een gedreven en getalenteerde Oude Muziek groep opgericht door Enrique Gómez-Cabrero Fernández (barokviool) en Kim Stockx (dulciaan).

Samen met collega-musici, focust dit jong en dynamisch ensemble zich op voornamelijk instrumentale muziek uit de vroege Barok. De internationale leden van "La Villanesca" zijn jonge, enthousiaste musici, die de beste muzikale training en educatie combineren met een frisse jeugdige benadering van prachtige oude muziekstukken. Allemaal hebben ze gestudeerd bij toonaangevende musici in de Oude Muziek wereld, zoals Enrico Gatti, Ryo Terakado, Jacques Ogg, Donna Agrell en Wouter Verschuren.

De "Villanesca's" concerteerden in de beste concertgebouwen overal ter wereld, in Nederland, Italië, Spanje, Engeland, Argentinië, Japan... Ook namen ze deel aan het Utrecht Oude Muziek Festival, Bach Festival Dordrecht. Ze maakten verschillende opnames met labels zoals briljant Classics, en waren te horen op Radio4 en RTVE, Spanje.

In Januari 2012 ontving La Villanesca een gouden medaille van de President van de Italiaanse Republiek voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de kunst en cultuur in de regio Lecce (Italië).
"La Villanesca" staat voor een energieke weergave van een bundeling van interesse in vroeg 17e eeuwse muziek, correct en strak uitgevoerd, maar ook vooral op een frisse, eigen manier.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.