Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Trio Ligno

Lunchconcert Trio Ligno

Datum woensdag 5 december 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Trio Ligno

Programma

Joseph Haydn (1732 - 1809)
Divertimento Hob.IV:6 (1784)
I. Adagio Cantabile
II. Allegro
III. Tempo di Menuetto

Rudolf Maros (1917 - 1982)
Serenata (1951)
II. Adagio

Georges Auric (1899-1983)
Trio (1954)
I. Décidé
II. Romance
III. Final

Meer informatie over de uitvoerenden

Trio Ligno is het verhaal van drie bevlogen musici die elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium hebben ontmoet. Op zoek naar een niet alledaags kamermuziekensemble kwamen de drie musici bij elkaar met het idee een ensemble te vormen bestaande uit fluit, klarinet en saxofoon. Mede door het feit dat elk van deze instrumenten deel uitmaakt van een grotere familie, is Trio Ligno een ensemble met ongekende flexibiliteit. Moeiteloos wordt er gespeeld met klankkleuren, bezettingen, stijlen. Door de bijzondere samenstelling van dit ensemble is er slechts weinig originele muziek voorhanden. De leden van het trio gaan daarom op zoek naar muziek die hen raakt en ze schrijven die vervolgens om naar de unieke bezetting. Trio Ligno speelt de muziek recht uit het hart. Een ware belevenis voor elke muziekliefhebber. Meer informatie over de musici is te vinden op de website: trioligno.nl

Liane Kuipers begon haar muzikale carrière aan de piano in 1994. Twee jaar later maakte ze de overstap naar haar huidige instrument, de dwarsfluit, en volgde ze privélessen bij Jeanne van der Linden. Omdat muziek voor haar meer was dan een hobby, trok ze in 2005 naar de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht waar ze studeerde bij Nine Sligter. Een jaar later startte ze aan hetzelfde conservatorium haar opleiding bij Aldo Baerten. In 2007 trok Liane naar Tilburg om hier haar Bachelordiploma te behalen. Inmiddels is ze aan hetzelfde conservatorium bezig met haar Master of Music bij Leon Berendse en Edith van Dyck. Door de jaren heen heeft Liane veel ervaring opgedaan in orkesten en bij masterclasses. Van 1998 tot 2009 was ze lid van Vereniging Hofstads Jeugdorkest uit Den Haag waarmee ze in 2007 als solist optrad met het fluitconcert van Theodoor Verhey. Daarnaast heeft ze tot 2010 ook meegespeeld in het in 2004 opgerichte blazersensemble van diezelfde vereniging onder leiding van Peter le Feber. Tijdens haar studie heeft ze meerdere keren deel uitgemaakt van orkestprojecten van het conservatorium onder leiding van o.a. Arjan Tien, Dirk Brossé en Michel Tabachnik.
Masterclasses volgde Liane reeds bij Gaby van Riet, Wilbert Hazelzet, Jacques Zoon, Marten Root, Peter-Lukas Graf, Emily Beynon en William Bennett. Daarnaast heeft ze in de zomer van 2010 ook deelgenomen aan de masterclass van Leon Berendse in Italië.

Ties Kemper begon zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd op blokfluit. Drie jaar later maakte hij de overstap naar klarinet en schreef hij zich in bij Joop Eerden aan de muziekschool van Nijmegen.
Pas veel later, na het volgen van een studie Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, besloot hij de stap te maken naar een muziekstudie. Vanaf 2006 studeert hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Geert Baeckelandt. Zijn bachelordiploma behaalde hij in 2010. Inmiddels volgt hij de masteropleiding aan ditzelfde instituut. Op dit moment speelt Ties bij blazersensemble 'Otto e Mezzo', bij 'Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel', bij het 'Tilburgs Festivalorkest' en bij ‘Trio Ligno'. In 2010 maakte hij ook deel van het 'Nederlands Studentenorkest'. Masterclasses volgde hij bij Andrew Marriner, Pascal Moragues, Karel Dohnal, Michel Lethiec en Martin Fröst.

Gert Verrydt groeide op in een zeer muzikaal gezin waardoor hij reeds op vijfjarige leeftijd de saxofoon leerde kennen. Hij kreeg zijn eerste saxofoonlessen van Christine den Ouden, docent aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout (B). Op tienjarige leeftijd begon Gert ook slagwerklessen te volgen aan dezelfde academie bij Dirk Dergent maar enkele jaren later koos hij dan toch voor de saxofoon.
Nadat hij de muziekschool had beëindigd, ging Gert naar het conservatorium van Tilburg om te studeren bij Jean Pennings, Martijne Jansen-van Dijk en Ties Mellema. Gedurende zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Claude Delangle, Jean-Marie Londeix, Jean-Denis Michat, Vincent David, Arno Bornkamp en Jean-Yves Fourmeau. Ook wist Gert al verschillende prijzen in de wacht te slepen bij diverse concoursen. Zo werd hij laureaat bij Axion Classics en kreeg hij een extra vermelding de beste vertolking van het verplichte werk (TriMoods - M. De Jonghe), behaalde hij een eerste prijs op de Nederlandse Kampioenswedstrijd voor Blazers (solisten en kleine ensembles) en wist hij zich tot laureaat te kronen op het 7de Nationale Concours voor Jonge Saxofonisten in Dinant waar hij opnieuw de prijs ontving voor de beste vertolking van het verplichte werk (Dance of Uzume - P. Swerts). Op dit moment is Gert bezig met een opleiding hafa-directie aan het conservatorium van Tilburg bij Hardy Mertens.
Gert speelde gedurende zijn jeugd als vast lid bij verschillende orkesten zoals de ' Koninklijke Fanfare Wampegalm' uit Arendonk, het 'Euregio Jeugd Orkest' en 'Sophia's Vereeniging Loon op Zand' en als remplaçant in diverse orkesten in België en Nederland.
Momenteel kunt u hem als saxofonist vinden bij het 'Sirius Saxophone Quartet', 'Trio Ligno' (fluit, klarinet en saxofoon), 'Duo Antares' (gitaar en saxofoon) en ESE.BE (saxofoonensemble) o.l.v. Cezariusz Gadzina. Daarnaast is hij ook dirigent van Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee (B).

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.