Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Lunchconcert Bert van Stam (orgel)

Lunchconcert Bert van Stam (orgel)

Datum zaterdag 6 juli 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Bert van Stam, orgel

Programma

Werken van  Bach, Duruflé en Bert van Stam

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Praeludium et Fuga in Es dur, (BWV 552)

Bert van Stam (1989)
'Mixed Candy'
  1. Mentos
  2. Toffee I
  3. Bubblegum
  4. Marshmallow
  5. Peppermint
  6. Toffee II
  7. Jawbreaker

Maurice Duruflé (1902 - 1986)
Prelude et Fugue sur le nom d'Alain (opus 7)

Meer informatie over de uitvoerenden

Bert van Stam (1989) is een jonge en veelzijdige organist. Hij kreeg al op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Na een tweejarige vooropleiding studeerde hij orgel (Bernard Winsemius) aan Codarts Rotterdam, met o.a. als bijvakken continuospel (Bernard Winsemius) en theorie (Willem Tanke). In 2010 deed hij succesvol examen. Momenteel vervolgt hij zijn muzikale studies aan hetzelfde instituut met een masteropleiding orgel (Ben van Oosten), improvisatie (Hayo Boerema) en kerkmuziek.

Hij heeft verschillende masterclasses gevolgd, o.a. bij Willem Tanke, Thomas Trotter en Harald Vogel. In 2007 viel hij als één van de jongste deelnemers in de prijzen bij het Govert van Wijn orgelconcours in Maassluis.

Bert is naast organist ook begeleider, componist en continuospeler. Hij musiceert graag en regelmatig met anderen. Hierbij doet hij inspiratie op uit alle hoeken van de universele wereld van de muziek: van Bach tot Björk, van Messiaen tot Miles Davis. Zo speelde hij in het kader van het Gergiev Festival 2009 een partij van 'Four organs' van Steve Reich. In 2010 voerde hij een aantal keren 'Two colours in your head' uit, een eigen compositie voor orgel en slagwerk gebaseerd op muziek van de alternatieve rockband Radiohead.

Naast dit muzikale spoor heeft Bert nog een technische achtergrond: momenteel is hij ook in de laatste fase van een master Building Engineering aan de Technische Universiteit Delft.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.