Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Pieter van Loenen (viool) & Mengjie Han (piano)

Lunchconcert Pieter van Loenen (viool) & Mengjie Han (piano)

Datum woensdag 27 maart 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Pieter van Loenen (viool) en Mengjie Han (piano)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonate voor viool solo no. 3 in C, BWV 1005
- Largo
- Allegro assai

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Sonate voor piano en viool in Bes, KV 454
- Deel 1: Largo-allegro

Robert Schumann (1810-1856)
Sonate in a, op. 105
- Deel 1: Mit Leidenschaflichem Ausdruck

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)
Valse-scherzo, op. 34

Meer informatie over de uitvoerenden

Pieter van Loenen (1993) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen bij Koosje van Haeringen. Vanaf 2004 speelt hij op de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium, sinds 2009 studeert hij daar bij Vera Beths. Momenteel zit hij in het derde jaar van de hoofdvakopleiding.
Hij won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de Iordens Viooldagen en het Davina van Wely Vioolconcours. In 2010 won hij een eerste prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours.
Pieter volgde masterclasses bij onder meer Anner Bijlsma, Jaring Walta, Peter Brunt, Emmy Verhey, Frederieke Saeijs, Dmitri Ferschtman, Louis Andriessen, Wolfgang Marschner en Petru Munteanu.

Hij vormt een vast duo met pianist Mengjie Han en speelt ook regelmatig in andere kamermuziek-formaties. Pieter is ook betrokken bij het nieuw opgerichte Haagse kamerorkest Ciconia Consort. Hij speelt op een viool van Marc de Sterke, gebouwd in 2011, met een stok van Eugène Sartory, die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Mengjie Han (1989) kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd. Vanaf 2000 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium bij Marlies van Gent en sinds 2008 studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.
Mengjie won prijzen op o.a. het Steinway Pianoconcours, het YPF Nationaal Pianoconcours, het Prinses Christina Concours en de International Maria Campina Pianocompetition.
Hij volgde masterclasses bij o.a. Idil Biret, Leslie Howard, Boris Petrushansky, Jacques Rouvier en Stephen Kovacevich.

Mengjie treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, waaronder het Grachtenfestival en het Internationale Steinway Festival in Hamburg. Als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours gaf Mengjie een aantal concerten in Athene, Tunesië, Zuid-Afrika, de VS en Canada, op uitnodiging van de Nederlandse Ambassades en consulaten. Ook soleert hij regelmatig met orkest en werkt hij veel met andere musici samen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.