Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Collegium Musicum Den Haag

Lunchconcert Collegium Musicum Den Haag

Datum woensdag 5 juni 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Collegium Musicum Den Haag

Programma

Servaas de Konink (Dendermonde, 1653 - Amsterdam, 1703)
uit Suite in C-Groot
- Ouverture
- Air
- Plainte
- Rigaudon I & II

Jean-Philippe Rameau (Dijon, 1683 - Parijs, 1764)
uit Premier Concert ("Pieces de Clavecin en Concerts")
- La Livri
- Le Vézinet

Marin Marais
(Parijs, 1656 - Parijs, 1728)
uit Suite en sol mineur
- Prelude
- Fantaisie
- Sarabande
- Menuet
- Plainte
- Passacaille

Meer informatie over de uitvoerenden

Collegium Musicum Den Haag

Enthousiast, flexibel en ruimdenkend: drie sleutelwoorden voor de vaak spontaan geformeerde muziekgezelschappen die vanaf de late zestiende eeuw in Duitsland floreerden onder de naam Collegium Musicum. Deze eigenschappen gelden ook voor COLLEGIUM MUSICUM Den Haag, al bestaat dit ensemble uitsluitend uit beroepsmusici. Sinds de oprichting in 2006 brengen de leden in wisselende bezetting bekende en minder bekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. CMDH, dat vanaf het klavecimbel geleid wordt door Claudio Ribeiro, gebruikt musicologisch onderzoek en historische instrumenten om spannende interpretaties tot stand te brengen.

Den Haag gooide hoge ogen met optredens in Nederland, België en Oostenrijk. Eind 2007 verscheen de eerste cd/dvd, L'Europe réunie, met werken van Telemann, Vivaldi, Bach, Rebel en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer. De cd kreeg lovende recensies in binnen en buitenland, met onder meer vier sterren in de Volkskrant.

"A breath of fresh air", noteerde de recensent van het tijdschrift Fanfare naar aanleiding van het jeugdige en levendige spel dat het ensemble aan de dag legt. De historisch correcte - naar het werk van Couperin verwijzende - titel van de cd doet overigens onvoldoende recht aan de culturele veelzijdigheid van het ensemble, waarvan de leden uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.