Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Jos van der Kooy (orgel) & Ad Klink (trompet)

Lunchconcert Jos van der Kooy (orgel) & Ad Klink (trompet)

Datum woensdag 9 oktober 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) i.s.m. Ad Klink (trompet)

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Suite D major
trompet en orgel

Samuel Wesley (1766-1837)
Air and Gavotte
uit Twelve Pieces, 1815
orgel

Willem Breuker (1944-2010)
Jazz solo 2 voor trompet solo

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie

Willem Frederik Bon (1940-1983)
Triologie voor trompet solo

Meer informatie over de uitvoerenden

Ad Klink werd opgeleid aan het Brabants conservatorium en het Conservatoire National Supérieur de Musique te Parijs. Hij trad met veel succes op in binnen en buitenland met o.a het Nederlands blazersensemble, het Nederlands kamerorkest, de opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest waarvan hij vast deel uitmaakt.

Ad Klink is gespecialiseerd in ceremoniële muziek en is regelmatig te horen bij bijzondere gebeurtenissen in onder meer de Westerkerk te Amsterdam.

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationale debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig was hij winnaar van prestigieuze improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, vanaf 1981 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is daar de vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam. Ook nam hij het initiatief tot de restauratie van het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten. Van zijn spel zijn een twintigtal cd's en dvd's verschenen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.