Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Johan Hermans (orgel)

Lunchconcert Johan Hermans (orgel)

Datum woensdag 6 augustus 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Johan Hermans (Hasselt, B.)

Programma

Nog niet bekend.

Meer informatie over de uitvoerenden

Johan Hermans dankt zijn reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens in kathedralen, abdijen en concertzalen in o.a. Parijs, New York, Moskou, Londen, Hong Kong, Brussel, Adelaide, Amsterdam, Milaan, Osaka, Rio de Janeiro, Singapore, Sydney, Tromsø (Arctic Cathedral) en Washington D.C.
Hij gaf ook voordrachten en masterclasses aan o.a. de University of Michigan in Ann Arbor, de University of Houston, Texas, de Kunstenuniversiteit in Osaka, de Nationale MuziekAcademie in Riga (Letland) en de Gnessin Academie in Moskou.
Johan maakte opnames voor radio- en Tv-zenders in 4 continenten en nam Cd's op voor de labels Motette-Ursina, Sony Belgium, Vision-Air en Pavane Records.
Hij onderhoudt een repertoire met werken van de 14de tot de 21e eeuw en bracht wereldpremières van hedendaagse werken.

Recente hoogtepunten in zijn concertpraktijk zijn de recitals in de Notre Dame kathedraal en de Sainte-Trinitékerk van Parijs, diverse kathedralen in Engeland en Schotland, tal van philharmonische concertzalen in Rusland waaronder die van St. Petersburg en Yekaterinburg, het Cultuurcentrum van Hong Kong, zijn recital in West Point (New York), en 2 concertreizen naar Brazilië.
In 2013 reisde hij voor de tweede keer naar Australië, om er op te treden in het festival "Organs of the Ballarat Goldfields" nabij Melbourne.
Johan sloot zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Conservatorium te Luik af met het gegeerde "Diplôme Supérieur" ("Prix d'Excellence") voor Orgel. Daarnaast behaalde hij meerdere Eerste Prijzen en certificaten. Zowel de Vlaamse als de Franse Gemeenschap kenden hem studiebeurzen toe voor buitenlandse vervolmaking.

In zijn geboortestad Hasselt is hij leraar aan het stedelijk conservatorium, kathedraalorganist en stadsorganist. Daarnaast is hij al sinds het begin van zijn carrière leraar aan de stedelijke academie van Genk.
Tevens is hij voorzitter van de Limburgse afdeling van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici en vice-voorzitter van de European Chapter van de American Guild of Organists. De Société Académique "Arts - Sciences - Lettres" te Parijs verleende hem een onderscheiding voor zijn verdiensten in de orgelwereld.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.