Grote Kerk Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2014 (dag 4)

Internationaal Orgelfestival Grote Kerk 2014 (dag 4)

Datum donderdag 28 augustus 2014
Aanvangstijd 20:15
Locatie Grote Kerk
Uitvoerenden

Ben van Oosten (Den Haag)

Programma

LOUIS MARCHAND (1669-1732)
Grand Dialogue in C

GUILLAUME LASCEUX (1740-1831)
Trio in g

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Fuge in b (naar Arcangelo Corelli) BWV 579
"Nun danket alle Gott" BWV 657

CARL PHILIPP EMANUEL BACH (1714-1788)
Sonate in a (Wq 70/4)
- Allegro assai
- Adagio
- Allegro

SAMUEL SEBASTIAN WESLEY Larghetto in fis
1810-1876

EDWARD ELGAR (1857-1934)
Imperial March, op. 32 (orgelbewerking: Herbert Brewer)

ALFRED HOLLINS (1865-1942)
A Song of Sunshine

HUBERT PARRY (1848-1918)
Fantasia and Fugue in G, op. 188

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - ben-v-oosten-st-sulpice-paris.jpg

BEN VAN OOSTEN werd in 1955 te Den Haag geboren. Hij studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs.

Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats. Sindsdien trad hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de meest prominente internationale concertorganisten.

Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten als hoofdvakleraar orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en een veelgevraagd docent bij internationale academies (o.a. Zomeracademie in Haarlem, McGill University Organ Academy in Montréal, Torch International Organ Academy in Korea). Bovendien treedt hij veelvuldig op als jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, Weimar, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).

Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire (o.a. het complete orgeloeuvre van Widor, Vierne en Dupré) werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden (o.a. Preis der deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique, Diapason d'Or). Zijn Dupré-integrale werd onlangs in Duitsland bekroond met de prestigieuze Echo Klassik Preis 2011.
Van zijn hand verscheen bovendien een omvangrijke biografie over Charles-Marie Widor.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs.
De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l'Ordre des Arts et des Lettres. Bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als internationaal concertorganist werd hij in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse "Internationaal Orgelfestival".

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.