Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Buxtehude meets Bach

Lunchconcert Buxtehude meets Bach

Datum woensdag 22 januari 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

L'Arco Sonoro (kamermuziek uit de barok)

Programma

Buxtehude meets Bach 

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Also hat Gott die Welt geliebt Buxwv 5

Philipp Heinrich Erlebach (1657-1714)
Triosonate I in D Major

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
More Palatino Buxwv 247

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Triosonate in D minor BWV 527

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Herr, wenn ich nur dich habe Buxwv 38

Meer informatie over de uitvoerenden

arco-sonoro.jpg L'Arco Sonoro is een ensemble van jonge professionals uit de hele wereld en gespecialiseerd in oude muziek. Het ensemble bestaat uit: Victoria Cassano (sopraan), SeungRok Baek (viool), Francesco Bergamini, (viool), Jiyun Kang (beenviool) en Edoardo Valorz (klavecimbel).

Victoria Cassano begon haar muzikale studie in piano en viool in haar geboortestad Madrid. In 2008 behaalde ze haar bachelor in muziekeducatie van de Universidad Complutense de Madrid. Tijdens deze studie begon ze met zangles bij mezzosopraan Marta Infante. Kort daarna besloot ze om naar Nederland te komen en daar haar studie voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeert zij klassiek en oude muziekzang.

Seung Rok Baek werd geboren in Zuid-Korea. Hij begon met vioolspelen op tienjarige leeftijd. Hij studeerde viool aan de Hanyang universiteit in Korea. In 2003-2004 diende hij zijn dienstplicht uit bij het Nationale Politie Orkest als eerste violist. Zodra hij terugkeerde op de universiteit raakte hij geïnteresseerd in het spelen op historische instrumenten en begon hij verschillende concerten te spelen. In 2008 studeerde hij barokviool en barokke altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Francesco Bergamini werd geboren in Turijn en leerde al op negenjarige leeftijd vioolspelen op de plaatselijke muziekschool. Omdat zijn vader organist is, leerde hij ook al op vroege leeftijd de piano te bespelen. Hij was student van Sergio Lamberto op het Turijn Conservatorium. Tijdens zijn studie op de moderne viool begon hij de nadruk te leggen op de historische uitvoering van muziek. Op dit moment studeert hij barokviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ji Yun Kang studeerde Cello aan de Hanyang Universiteit in Korea. Kort daarna werkte ze tweeënhalf jaar als cellist bij het Prime Filharmonisch orkest in Seoul, Korea. In 2004 begon ze haar studie barokcello aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels is ze gestart met de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij studeert Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot.

Edoardo Valorz is geboren in Italië en studeerde orgel bij Wijnand van de Pol. Na de klassieke studies volgde hij musicologische cursussen en begon hij met de studie klavecimbel, waar hij een bachelordiploma voor behaalde aan Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Edoardo was leerling van Ton Koopman en Tini Mathot voor het klavecimbel en van Patrik Ayrton voor de continuo.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.