Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Open Monumentendag concerten

Open Monumentendag concerten

Datum zaterdag 13 september 2014
Aanvangstijd 10:00
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Diverse uitvoerenden w.o. Jos van der Kooy (orgel + Piano), prijswinnaars Prinses Chritina Concours en aanstormende talenten School voor Jong Talent KonCon

Programma

Op de Open Monumentendagen in het weekend van 13 en 14 september a.s. vinden overdag op gezette tijden concerten plaats door Jos van der Kooy (orgel), prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (zaterdag) en aanstormende talenten van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium (zondag).

De Open Monumentendagen vallen dit jaar samen met het evenement In het spoor van de Gouden Koets, dat wordt gehouden in het kader van de viering van 200 jaar Prinsjesdag.

Meer informatie over de activiteiten bij de Gotische Zaal en de Raad van State op deze dagen vindt u hier

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - jos-van-der-kooy.jpgJos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn.
Vanaf 1966 is hij als kerkmusicus werkzaam in Amsterdam. Sinds 1981 is hij daar cantor en organist van de Westerkerk. Sinds 1991 is hij stadsorganist van Haarlem. Hij is er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. Sinds 2006 is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. Hjj gaf masterclasses in Saint Albans, Berlijn, Kazan, Leipzig, Londen en Neurenberg. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Van zijn spel zijn een twintigtal cd's en dvd's verschenen.
Jos van der Kooy zet zich ook veelvuldig in om het orgel en de orgelmuziek onder 'de gewone man' en niet in de laatste plaats onder de aandacht van kinderen te brengen. Zo heeft hij geeft hij vele orgelexcursies en 'open orgeldagen' in de kerken waar hij is benoemd, houd hij lezingen en voordrachten en verzorgt hij presentaties en uitvoeringen voor de jeugd.

Vanaf 2009 tot heden heeft hij (als de organist 'meneer Jos') jaarlijks meegewerkt met het educatieve kinderproject 'Muziek uit een gebouw'. Dit lesproject, bedoeld voor kinderen van groep 6 van Haagse basisscholen, is door het Haags Orgel Kontakt ontwikkeld en in samenwerking met het 'Koorenhuis', Centrum voor Cultuur en Educatie in Den Haag, met succes uitgevoerd en zal ook komende jaren gecontinueerd worden.

In de loop der jaren zijn hem de volgende prijzen en onderscheidingen toegekend:

Concertagenda - md-pr-christinaconc-finalisten-2014.jpg

Meer over de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours vind u hier

Concertagenda - md-school-jongtalent-konncon-001.jpg

Meer over de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium vindt u hier

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.