Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Duo Cicogna

Lunchconcert Duo Cicogna

Datum woensdag 3 september 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Duo Cicogna: Stephanie Gericke, mezzosopraan en Akemi Alink, piano

Programma

NNB

Meer informatie over de uitvoerenden

Akemi Alink is in Japan geboren. Op driejarige leeftijd kreeg ze haar eerste muziekles. Twee jaar later begon ze met piano. Haar docenten waren Junko Otake, Mitsuko Oguchi, Dina Joffe en Vadim Sakcharov. In St. Petersburg kreeg ze les van Oleg Malov en Pavel Egorov. Zij nam ook deel aan meestercursussen van o.a. Lazar Berman, Victor Merzhanov en Natalia Trull. In 2001 kwam ze naar Europa, waar ze samenwerkte met Naum Grubert. Akemi Alink heeft nationale en internationale pianowedstrijden gewonnen en zij speelde in belangrijke zalen zoals de Suntory Hall en Tokyo Opera City recital Hall. Sinds 2010 speelt ze regelmatig in de Munetsugu Hall in Nagoya. Akemi speelt solo en ook kamermuziek en ze begeleidt ook zangers. Concerten zijn weer gepland in 2014 in Europa en Japan. Naast haar optredens is ze ook druk als pianodocente.
Sinds 2013 schrijft Akemi Alink een serie van artikelen "Competition reports from across the world" voor het maandelijkse pianotijdschrijft "Chopin" in Japan. Ze is uitgenodigd als jurylid voor de internationale Stasys Vainiunas Piano and Chamber Ensemble Competition in Lithauen en de Lyon internationale Piano wedstrijd in Frankrijk.

Stephanie Gericke werd in Wilhelmshaven (Duitsland) geboren waar zij van haar 5e tot en met haar 19e levensjaar in een koorschool zong. Na haar studie schoolmuziek aan de „Hochschule für Musik und Theater" in Hannover studeerde zij klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2003 het Bachelor examen en in 2005 het diploma Master of Music behaalde. In het verleden is zij lid geweest van diverse kamerkoren waarmee zij talrijke concerten in het binnen- en buitenland gaf en veel CD-opnames maakte.
Sinds 2001 treedt zij regelmatig als soliste in het lied- en oratoriumvak op. Zo gaf zij verschillende liedrecitals in Nederland en Duitsland. Zij was o.a. solistisch te horen in de Vesperae solennes de Confessore van W.A. Mozart met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Charles de Wolff, in de Johannes-Passion van J.S. Bach met het barokorkest Florilegium Musicum, in de Messiah van G.F. Händel, in de Matthäus-Passion van J.S. Bach met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend en in diverse Bach cantates.
Op het gebied van muziektheater werkte zij mee aan producties van o.a. het Nederlands Vocaal Laboratorium en het Oerol Festival.
Zij volgde masterclasses bij Jill Feldman, Ralf Popken, John Bröcheler, Cristina Deutekom en Michael Chance.
Sinds 2008 is zij als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.