Datum | zaterdag 4 oktober 2014 |
Aanvangstijd | 15:30 |
Locatie | Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) |
Uitvoerenden | Ute Gremmel-Geuchen (orgel) |
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium G-Dur BWV 568
Partita sopra „Herr Christ, der einig Gottes Sohn" BWV Anhang 77
Christian Gottlob Neefe (1748-1798)
Variationen über den Priestermarsch aus Mozarts Zauberflöte
Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901)
Sonate Nr. 19 op. 193 in g-moll
Präludium, Molto moderato, ma energico
Provencalisch, Andantino
Introduktion und Finale, Grave- con moto
Ute Gremmel-Geuchen (orgel)
Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen kreeg haar eerste orgelles in haar geboortestad Düsseldorf bij Oskar Gottlieb Blarr. Aan het Conservatorium in Keulen studeerde zij evangelische kerkmuziek, naast orgel bij Peter Neumann. Na het A examen in de kerkmuziek zette ze haar orgelstudie voort als beursstudente bij Ewald Kooiman aan het Amsterdams Sweelinck-Conservatorium. Afsluitend studeerde ze aan het Conservatorium in Stuttgart orgel bij Ludger Lohmann en klavecimbel bij Jon Laukvik. Ze beëindigde haar studie met een artistiek eindexamen in het vak klavecimbel en met het concertexamen in het vak orgel.
Ze is prijswinnares van de internationale orgelconcoursen in Lausanne en Nijmegen. Radio- en CD opnames alsook concerten in binnen- en buitenland bestempelen haar artistieke kwaliteiten.
Ute Gremmel-Geuchen is organiste van het in 1752 door Ludwig König gebouwde orgel in de Paterskerk in de plaats Kempen in Niederrhein en is artistiek leidster van de zogeheten "König-Orgel-Konzerte".
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.