Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 11 februari 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Liz Hoogeveen, blokfluit

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Sonata F-dur:
Larghetto&Allegro
Siciliano&Allegro
Blokfluit en orgel

Arvo Pärt (1934)
Variationen für die Gesundung von Arinushka
Piano

Ryohei Hirose (1930-2008)
Deel I uit Meditation
Blokfluit

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie Orgel

Benedetto Marcello (1686-1739)
Uit Sonate in d-moll:
Adagio&Allegro
Blokfluit en orgel

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Liz Hoogeveen, blokfluit

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpg

Jos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

Concertagenda - liz-hoogeveen-blokfluit-.jpgLiz Hoogeveen (2001) is in Amersfoort geboren en groeide op in Nijkerk. Zij begon op negenjarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit en volgde blokfluitlessen bij Anneke Hoekman. In maart 2014 won zij de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours regio Oost. Liz geniet het meest van een groot publiek. Naast blokfluiten en school zit ze op voetbal en besteedt ze veel van haar tijd aan tekenen en het ontwerpen van websites. In 2013 heeft Liz haar eerste boek geschreven met de titel ‘Verloren'.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.