Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)

Lunchconcert (ensemble)

Datum woensdag 21 januari 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Patrick Hopper, piano en Paul Eggen, viool

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Sonate nr. 9 opus 47 (1803)
‘Kreutzer-Sonate'
- Adagio sostenuto - Presto
- Andante con variazioni
- Finale: Presto

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Pianist Patrick Hopper en violist Paul Eggen studeerden beiden af aan het Koninklijk Conservatorium. Patrick, die studeerde bij de Letse pianist Naum Grubert, gaf na zijn afstuderen (met onderscheiding) concerten in Engeland, Spanje, Zwitserland, Kroatië en de Verenigde Staten. Hij trad onder andere op met de complete serie etudes van Chopin en het gehele piano-oeuvre van Schubert. Hij is een veelgevraagd begeleider en geeft regelmatig solorecitals en concerten in kamermuziekverband. Patrick Hopper won het Edith Stein Concours.

Ook Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, met name in het FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek. Paul Eggen gaf vele concerten en hij speelde tijdens verschillende internationale festivals. In Nederland trad hij onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Utrechtse Vredenburg. Voorts werkte Paul Eggen mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië).

Op 21 januari 2015 spelen Patrick Hopper en Paul Eggen de ‘Kreutzersonate', de monumentale sonate voor piano en viool die Beethoven in 1803 schreef en vervolgens opdroeg aan de violist Rudolphe Kreutzer. De naam van dit werk werd later extra bekend omdat Leo Tolstoj de titel ‘Kreutzer Sonate' in 1891 gebruikte voor zijn beroemd geworden novelle, een relaas over een dramatisch verlopen huwelijk.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.