Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (zang+piano)

Lunchconcert (zang+piano)

Datum woensdag 4 maart 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Seika Kawaguchi (sopraan) + Masakazu Yamamoto (piano)

Programma

Anoniem
Sakura(Cherry Blossoms)
Japanese Trad. Song, arr. Yamamoto

Anoniem
Zuizuizukkorobashi (Gooey, Gooey, Soft and Sticky)
(Japanese Traditional Children's Song) arr. M. Yamamoto

M. Yamamoto
Miru (I look) from 2 song
Tekst: S. Tanikawa

M. Yamamoto
Piano from 2 song
Tekst: S. Tanikawa

T. Takemitsu (1930-1996)
Sayonara (Farewell)
Tekst: K. Akiyama arr. M. Yamamoto

T. Takemitsu
"Maru to Sankaku no Uta"
A Song of ○'s(Circles) and △'s(Triangles) arr. M. Yamamoto

M. Yamamoto
Ave Maria

Meer informatie over de uitvoerenden

Seika Kawaguchi (sopraan) + Masakazu Yamamoto (piano)

Concertagenda - seika-kawaguchi-sopraan-.jpgSeika Kawaguchi komt uit Yamanashi in Japan. Zij studeerde aanvankelijk muziekpedagogie aan de universiteit van Niigata en behaalde daar haar Bachelor en Master. Haar vocale vorming kreeg zij van Hisao Minowa aan dezelfde universiteit en van Masae Murakami in Tokyo. Zij vervolgde haar zangopleiding in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Thea van der Putten, Lenie van den Heuvel en Barbara Pearson en sloot deze af met een diploma 'uitvoerend musicus' in 2006. Seika legt zich verder toe op het Franse en Duitse lied. Zij nam deel aan masterclasses van Elly Ameling, Michael Chance, Meinard Kraak en Alexander Oliver. In 2003-2006 studeerde zij theatrale technieken bij Ragnild Rikkelman van de BARR Theatergroep (Rotterdam).

Zij is opgetreden in de rol van Donna Anna in de opera Don Giovanni (W.A. Mozart) waarmee in 1999 het Niigata Ryutopia festival werd geopend en ook in de rol La Criada in Bodas de sangre ('Blood Wedding' - text: Federico García Lorca, muziek: Juan José Castro) voor de Japanse nationale radioproductie (Nippon Hoso Kyokai). Zij is opgetreden in Nederland, Frankrijk, Spanje and door heel Japan, ook voor radio en tv.

Seika Kawaguchi heeft twee cd's gemaakt: Le temps des lilas (2010) bevat Franse en Japanse liederen begeleid door Marien van Nieukerken en op Takemitsu songs (2014) zingt zij 22 liederen van Toru Takemitsu, gearrangeerd en begeleid door pianist Masakazu Yamamoto.

 

Concertagenda - masakazu-yamamoto-piano.jpgMasakazu Yamamoto studeerde compositie bij professor Yoshibuni Fujiwara en electro-akoestiek bij professor Kazuko Narita en Taro Yoshihara aan de universiteit van Yamanashi. Nog tijdens zijn studie debuteerde hij in Tokyo met de compositie Prime. Inmiddels worden zijn werken regelmatig uitgevoerd tijdens concerten en festivals. Hij treedt vaak op met zijn eigen composities en begeleidt zangers en instrumentalisten op de piano. Van 2004 tot 2013 was hij docent aan de universiteit van Yamanashi.

Yamamoto componeert jazz-stukken en hij treedt ook op als jazzpianist. In 2004, 2005 en 2008 won hij compositieprijzen van de PTNA (National Piano Teachers association of Japan) en in 2010 was hij finalist van de Tokyo International Competition for Chamber Music Composition. In 2011 was hij finalist van het Sogakudo Japan Song competition voor zijn compositie en won hij de Yoshinao Nakata-prijs. Verdere prijzen zijn: de tweede prijs voor compositie op het Shin-Nami-No-Kai Japan song Competition (2011) en de eerste prijs voor compositie op het Sogakudo Japan Song competition (2012).

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.