St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) middagconcert (koorzang+orgel)

middagconcert (koorzang+orgel)

Datum zaterdag 21 maart 2015
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Kleinkoor St. Jacobus o.l.v. Jos Laus m.m.v. Gerard Legierse, orgel

Programma

Passie en Pasen

H. Schütz (1585-1672)
Ehre sei Dir, Christe

W. Byrd (1543-1623)
Ave verum

Fr. Querrero (1528-1599)
O Domine Jesu, Christe

D. Perez (1711-1778)
Tenebrae factae sunt

M. Reger (1873-1916)
Nachtlied (uit: Geistliche Gesänge, opus 138) 

J. Schouten (1907-1983)
Er is een Lam, dat bloedt

Orgelintermezzo:

A. Guilmant (1837-1911)
Marche funèbre et Chant séraphique

Liszt (1811-1886)
Via Crucis Fr.
(voor gemengd koor en orgel)

 

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Kleinkoor St. Jacobus o.l.v. Jos Laus m.m.v. Gerard Legierse, orgel

Het Keinkoor St. Jacobuskerk bestaat uit een groep enthousiaste zangers en zangeressen. Een aantal van hen is afkomstig van het parochiële koor Cantemus Domino van de St. Jacobuskerk, Den Haag, anderen komen uit verschillende kamerkoren in de omgeving van Den Haag.

In principe is het een ‘ad hoc' voortzetting van de Capella Sti. Jacobi, die vele jaren achtereen met succes thematische concerten verzorgde in Den Haag en de regio Leiden. Themaconcerten werden gegeven in Utrecht, Pijnacker, Raalte en Tubbergen. Het koor staat o.l.v. Jos Laus.

Concertagenda - gerard-legierse.jpgGerard Legierse (1951) kreeg zijn eerste pianolessen van Ton Vijverberg. Hij studeerde daarna aan het Rotterdams Conservatorium hoofdvak orgel en piano bij resp. bij André Verwoerd en Elly Salomé. In 1977 en 1980 sloot hij deze studies af met het behalen van de beide diploma's.
Vervolgens studeerde hij het hoofdvak koordirectie bij Barend Schuurman. In 1979 behaalde hij het solistendiploma ‘met onderscheiding'.
In 1989 studeerde hij aan het Conservatoire National de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Deze studie sloot hij af met ‘Une medaille d'or'. Aan dit Conservatoire behaalde Legierse in 1991 de 'Prix d'Excellence'. Daarmee behoort hij tot de laatste leerlingen van Jean Langlais.

Gerard Legierse is sinds 2004 als organist verbonden aan de H. Bonifatiuskerkte Rijswijk, waar hij ook dirigent is van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool.
Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio. Als orgel- en pianodocent is hij werkzaam aan de Noord-Brabantse muziekschool "Amadeus".

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.