Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Kloosterkerk (orgel)

Lunchconcert Kloosterkerk (orgel)

Datum woensdag 20 juli 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Stephan Donner, orgel (Wenen, O)

Programma

Josef Friedrich Doppelbauer (1918 - 1989)
Praeambel und Choral
(aus: Partita super „Ave maris stella", 1963)

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Contrapunctus I (aus: Kunst der Fuge, BWV 1080)

Paul Hindemith (1895 - 1963)
„Ach Gott, wem soll ich's klagen"
(aus: Sonate III, 1940)

Robert Schumann (1810 - 1856)
Fuge B-A-C-H, op. 60,3
Fuge B-A-C-H, op. 60,6
(aus: „Sechs Fugen über B-A-C-H, op. 60)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Stephan Donner, orgel (Wenen, O)

Concertagenda - stefan-donner-orgel.jpg

Stefan Donner (1987) begon zijn orgelstudie aan het ‘Konservatorium für Kirchenmusik' in Wenen (Oostenrijk). Hij studeerde orgel bij Peter Planyavsky and Martin Haselböck en piano bij Antoinette van Zabner, aan de ‘Universität für Musik und darstellende Kunst' in Wenen waar hij in 2012 zijn Bachelor behaalde, met een scriptie over het legatospel in de pianomuziek in de 19de eeuw, cum laude.
Hij behaalde zijn Master als uitvoerend musicus met het accent op vroege muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel studeerde bij Jacques van Oortmerssen en clavichord bij Menno van Delft. Daarnaast volgde hij master classes bij James David Christie, Ludger Lohmann en Olivier Latry.

Stefan ontving verschillende prijzen, waaronder een eerste plaats in het ‘2008 Daniel Herz Orgelwettbewerb' in Brixen (Italië, 2008), een eerste plaats in de ‘Franz Schmidt Orgelwettbewerb' in Kitzbühel (Oostenrijk, 2010, de eerste keer dat daar een eerste prijs werd uitgereikt), en een derde prijs in de prestigieuze ‘Dublin International Organ Competition' (Ierland, 2011). Hij ontving de ‘Fulbright Grant' om in 2013 en 2014 te studeren aan de Eastman School of Music in Rochester, NY, USA, bij Edoardo Bellotti.

Door zijn successen bij wedstrijden is hij bekend geworden in heel Europa waardoor uitnodigingen volgden voor het geven van concerten in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, Hongarije, Spanje, Finland, Griekenland en de Verenigde Staten. Daarnaast geeft hij ook regelmatig piano recitals in de "Mozart Klavier Sonaten" serie in Wenen.

Stefan is eerste organist in de Sint-Leopold Kirche, tevens is hij organist van de Paleiskapel van Schönbrunn, beide in Wenen. Daarvoor was hij onder andere assistent voor kerkmuziek in de Nicolaaskerk in Amsterdam, organist en koordirigent in de Stephanuskerk in Amsterdam en dirigent van het "Opera Kids Amsterdam" kinderkoor.

Stefan heeft een bijzondere interesse voor de Noord-Duitse orgelschool met prominenten als Dietrich Buxtehude, Nicolaus Bruhns en Vincent Lübeck.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.