Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 10 mei 2017
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Camiel Lemmens (hoorn) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

Programma

John Williams (1932)
Schindler's List
Hoorn en orgel

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Thema mit Variationen D dur
Orgel

Eugène Bozza (1905-1992)
Chant Lontain
Hoorn en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Bernhard Kroll (1920)
Laudatio
Hoorn

Peter Lejaeghere (1967)
Capriccioso
Hoorn en piano

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Camiel Lemmens (hoorn) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

HOK organisten - jos-van-der-kooy-gotischezaal.jpg

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.
Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com

Concertagenda - camiel-lemmens-hoorn.jpg

Camiel Lemmens (1999) begon in 2006 met muzieklessen bij Koninklijke Harmonie Aurora in Grevenbicht. In 2008 stond zijn instrumentkeuze vast: ‘de Franse Hoorn'. Camiel heeft inmiddels al diverse masterclasses mogen volgen. In september 2013 werd hij na een auditie toegelaten als hoornist bij het jong Nederlands Blazers Ensemble in Den Haag en in 2014 tot 2016 speelde hij bij het jong Nederlands Blazers Ensemble Zuid. Naast de diverse ensembles speelde hij bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Sinds het najaar van 2016 speelt Camiel bij het JeugdOrkest Nederland.

Camiel heeft al op diverse podia mogen schitteren. Tijdens het openluchtfestival Viva Classic Live in Venlo heeft hij gespeeld met Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniël Smid. In de zomer van 2016 heeft Camiel vijf concerten gegeven met een blaaskwintet, samen met Puck Brouwers, Liesbeth Rompelberg, Samuel Agustín Aguirre, Sophie Schreurs (Sophie verzorgde in januari dit jaar nog een lunchpauzeconcert in de Gotische zaal). In april 2016 was Camiel halvefinalist bij het Prinses Christina Concours.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.