Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK) orgelconcert Elandstraatkerk

orgelconcert Elandstraatkerk

Datum zaterdag 16 september 2017
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK)
Uitvoerenden

Bert den Hertog, orgel

Programma

Engelse muziek uit de 19de en 20ste eeuw

Percy Eastman Fletcher (1879-1932)
Festival Toccata,

Samuel Sebastian Wesley (1810-1876)
Air
Gavotte,

Sir George Thomas Thalben-Ball (1896-1987)
Elegy,

Sir Edward William Elgar (1857-1934)
Chanson de matin, (transcriptie H. Brewer)

Edward Elgar
Sonate nr. 2, op. 87,
- Introduction
- Toccata
- Fugue
- Cadens
- Coda

Percy Withlock (1903-1946)
Uit Organ Sonata in C:
Scherzetto,

James MacMillan (1959)
Gaudeamus in loci pace,

Simon John Preston (1938)
Alleluyas,

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Bert den Hertog, orgel

Concertagenda - bert-den-hertog-p-3-.JPG

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus na een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk waarin hij met groot symphonieorkest de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde.
Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen. Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in Rusland (St. Petersburg en Moskou), Duitsland, Estland, Roemenie en Polen.

Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam, vanaf 1 juni 2010 is hij benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de-eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.

Vanaf 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit.

Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken.
‘The American Organist' schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.''
Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Naast het geven van recitals is Bert orgel en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.