Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag Grote Kerk

Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag Grote Kerk

Datum zaterdag 19 augustus 2017
Aanvangstijd 13:00
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Ben van Oosten & Educatieteam HOK

Programma

Gebeurtenis voor het hele gezin (jong en oud) in de schitterende locatie van de Grote Kerk, waarbij je (heel bijzonder!) ook naar boven, naar het grote orgel mag.

Bij het orgel: Bezichtiging met demonstraties (in groepjes) van het hoofdorgel van de Grote Kerk o.l.v. titulair organist Ben van Oosten: "Hoe ziet zo'n orgel er boven uit (ook 'achter de deurtjes') hoe wordt het bespeeld en hoe klinkt het".

Beneden in de kerk: Uitleg over de werking van een (mechanisch) orgel met behulp van een (echt werkend) 'demo-orgeltje' en heel veel verschillende orgelpijpen: "Hoe werkt zo'n orgel nou en hoe worden orgelpijpen gemaakt"

Uiteraard is er een 'lesbrief' (1,45 MB) waarin alles nog eens wordt uitgelegd met veel foto's en een werkblad (509 kB) voor de 'Kids'. (Beiden ook als pdf-bestand te downladen)

Zaterdag 19 augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur
- bezichtiging orgel/speeltafel steeds in kleine groepjes
- presentatie/demonstratie werking orgel: doorlopend

Kinderproject - Kidkad-2017_A3-affiche.pdf.jpg

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Op zaterdag 19 augustus 2017, van 13.00 uur tot 16.00 uur zal in de Grote Kerk de 3e ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' gehouden worden.

Een unieke gelegenheid om nader kennis te maken met het grote orgel dat de Zwitserse Fa Metzler hier in 1971 heeft gebouwd.

De ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' is gratis, wel kan er voor de toegang van de kerk € 2,- pp worden gevraagd (kinderen altijd gratis)

De ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' is een initiatief van het Haags Orgel Kontakt in samenwerking met de Stichting Grote Kerk en de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Den Haag, Stichting Boschuysen, Debman Foundation en Fonds1818

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.