St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) orgelconcert

orgelconcert

Datum vrijdag 15 juni 2018
Aanvangstijd 20:15
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Christian Stötzner (Eisenach, D), orgel

Programma

Christian Stötzner, Cantor/organist van de Georgenkirche te Eisenach (doopkerk van Johann Sebastiaan Bach) speelt werken van Johann Sebastiaan Bach 1685-1750

o.a .uit de Schüblerchoräle en Praeludien und Fugen.

1) Praeludium und Fuge in c- moll (BWV 546)

2) Choral:
- Wachet auf ruft uns die Stimme (BWV 645)
- Were nun den lieben Gott lässt walten (BWV 647)

3) Fantasie in G -dur (BWV 572)

4) Choral:
Wo soll ich fliehen hin (BWV 646)

5) Praeludium und Fuge in h- moll (BWV 544)

6) Choral:
Herzlich tut mich verlangen  (BWV 727)

7) Passacaglia c- moll (BWV 582)

Meer informatie over de uitvoerenden

Christian Stötzner (Eisenach, D), orgel

chistian-stötzner-1.jpg 

Christian Stötzner, Leipzig 1967, was van 1977 tot 1986 lid van het Thomanerchor Leipzig, waar hij impulsen opdeed voor zijn latere beroepsloopbaan. Als Prefect van het koor deed hij zijn eerste ervaringen op als koorleider. Op zestienjarige leeftijd begon hij zijn orgelopleiding bij Almuth Reuter.

Van 1988 tot 1994 studeerde Christian Stötzner kerkmuziek aan de Hochschule für Musik “Felix Mendelssohn Bartholdy” in Leipzig. Zijn leraren waren daar o.a. Joachim Dalitz, Hannes Kästner, Arvin Gast (orgel), Volker Bräutigam (orgelimprovisatie), Günther Kootz (piano), Jochen Wehner, Günther Blumenhagen (directie) en Christine Schjornsheim (klavecimbel).

Na het examen kerkmuziek volgde hij een masterclass Orkestdirectie bij Horst Gurgel van 1994 tot 1997.

Van 1995 tot 2002 was Christian Stötzner cantor/organist van de Stadskerk St. Mattheus te Leisnig (Sachsen). In die periode voerde hij met de Leisniger Kantorei en het Neuen Bachischen Collegium Musicum Leipzig regelmatig grote Oratoria uit.

Sinds 2002 is Christian Stötzner cantor/organist aan de Georgenkerk te Eisennach, de kerk waar Johann Sebastian Bach gedoopt werd. Hier is hij belast met de leiding van het Bachchor, Kurrende, Posaunenchor und Ambrosius Kammerorchester Eisennach alsmede een omvangrijk concertprogramma. Met de koren en verschillende gastensembles klinken onder zijn leiding regelmatig in kerkdiensten en concerten in de Georgenkerk Eisenach niet alleen Cantates van Johann Sebastian Bach, maar ook a capella literatuur en koorsymfonische werken van andere componisten.

In Oktober 2006 werd Christan Stötzner de titel van Kirchenmusikdirektor verleend.

Christian Stötzner heeft een uitgebreide concertpraktijk als organist, klavecinist en dirigent, die leidden tot gastoptredens  in Polen, Hongarije, Bulgarije, Italië,Frankrijk, Zweden, Zuid- Afrika, Nederland en Noord-Amerika. Hij was te gast bij het Gewandhausorchester Leipzig, het Neuen Bachischen Collegium Musicum, de Philharmonie van Halle, het Barochorchester Leipzig en andere kamermuziek verenigingen.

Bij het jubileum van 500 jaar Refomatie vond van 27-31 oktober 2017- door hem in het leven geroepen -  het Eisenacher Bachfest plaats onder zijn artistieke leiding.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.