Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)

Lunchconcert (ensemble)

Datum woensdag 5 september 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Concordi Musici: Leonard Kwon, blokfluit; Edoardo Valorz, orgel

Programma

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
Sonata in D major (blokfluit en orgel)
andante - presto - con tenerezza - allegro

Domenico Scarlatti (1685 - 1757)
Sonata in A major(orgel)

Georg Böhm (1661 - 1733)
Partita ‘Ach, wie nichtig, ach, wie flüchtig’  (orgel)

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Trio Sonata in F major, BWV 529 (blokfluit en orgel)
allegro - largo - allegro


Meer informatie over de uitvoerenden

Concordi Musici: Leonard Kwon, blokfluit; Edoardo Valorz, orgel

Leonard Kwon  begon met piano en blokfluit spelen toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde musicologie en klavecimbel aan het National University College of Music in Seoul. Hij heeft zijn masterdip loma blokfluit (oude muziek) behaald aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als solist is hij meerdere malen op tournee geweest met het JK ensemble en Colegium Musicum Hanyang, waarmee hij Vivaldi en Telemann concerten opvoerde. Hij heeft gespeeld in de KunHo Art Hall bij het klassieke grenzen serie's project, waar hij Bach en Yun als ook moderne elektronisch-akoestische improvisaties heeft uitgevoerd. Hij heeft ook het Ensemble Mattheson opgericht om vroege blokfluitconsort muziek op te voeren. Leonard heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de Montreal International Recorder Competition in 2009, de prijs voor de beste interpretatie van het verplichte moderne werk uit Montreal en de derde prijs bij de Moeck/SRP International Recorder Competition.


 
Edoardo Valorz,  Klavecinist en organist. Geboren in Italië, heeft orgelles gehad bij W. van de Pol. Na het gymnasium heeft hij lessen gehad in musicologie en begon klavecimbel te studeren bij P. Marisa ldi in Vicenza, waar hij zijn bachelor diploma heeft gehaald. Hij heeft ook masterclasses klavecimbel gevolgd van L. Guglielmi en M. Radulescu, en voor orgel heeft hij masterclasses gevolgd van G. Gnann. Hij heeft verschillende concerten gespeeld in Italië en andere landen in Europa, solo op orgel en klavecimbel en met barokorkesten en ensembles. Hij heeft onder dirigentschap van T. Koopman, C. Hogwood, A. Bernardini gespeeld. In 2007 won hij een prijs voor Basso Continuo -spel bij het G.Gambi klavecimbel concours in Pesaro. Hij beëindigde zijn masters bij T. Koopman, T. Mathot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.