Datum | vrijdag 9 augustus 2019 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) |
Uitvoerenden | Anna Karpenko |
Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Concerto in G BWV 592
(bewerking van een verloren gegaan vioolconcert van Prins Johann Ernst van Saxen-Weimar)
- Allegro
- Grave
- Presto
Alt-Aria “Schafe können sicher weiden”
uit Cantate BWV 208
orgelbewerking: André Isoir (1935-2016)
Air uit Orkestsuite nr. 3 BWV 1068
Praeludium und Fuge in a BWV 543
Anna Karpenko is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. 1ste prijs International Organcompetition Marcello Galanti 2002, Italie, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad). In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Zij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina.
Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock. Zij was docent voor orgel, piano en klavespiano en klacesimbelimbel in Moskou en organiseerde het 1ste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities. Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014.
Zij is pianodocent in Haenen muziekschool in Voorburg en organist in Pro Rege (Rotterdam).
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.