Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 11 december 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Pelle van Esch (trombone), Marjan Fey (piano) en Jos van der Kooy (orgel)

Programma

Sally Beamish (1956)
Variations voor trombone solo

Franz Liszt (1811-1889)
Osanna voor tombone en orgel

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie over kerstliederen voor orgel

Frigyes Hidas (1928-2007)
Rapsodie voor trombone en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Pelle van Esch (2002) begon al op jeugdige leeftijd met muziek. Na het euphonium stapt hij over op tenor en bastrombone. Ook begon hij al vroeg met het schrijven van muziek.
Zo blonk hij uit op 10-jarige leeftijd tijdens het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble met zijn compositie ‘Strange Birds’ en op 13-jarige leeftijd met zijn stuk ‘Orphan’. Inmiddels heeft hij al heel wat composities op zijn naam staan, waaronder een voor de zangeres Tania Kross en trompettist Eric Vloeimans.

Pelle ijvert zich ervoor om zijn instrument, de bastrombone, als solo-instrument ‘op de kaart’ te zetten. Het is verwonderlijk dat hij inmiddels veel prijzen mocht ontvangen o.a. bij het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Hij studeert momenteel Compositie bij Reza Namavar en Bastrombone bij Pete Saunders en Brandt Attema aan de School voor Jong Talent in Den Haag en wordt gerekend tot een van de weinige jonge solotrombonisten van zijn generatie.

 

Marjan Fey behaalde het diploma uitvoerend musicus piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens studeerde ze in Londen bij John Bingham.

Ze heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van solisten en koren. Daarnaast werkt ze als koordirigent en kerkorganist. Haar orgelopleiding volgde ze bij Klaas Bolt.

  

Jos van der Kooy werd geboren in 1951 te Rotterdam en geniet v.a. 1966 een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus.

Van 1981 tot zijn pensionering in 2019 was hij als cantor en organist verbonden aan de Amsterdamse Westerkerk.

Van 1991 tot 2017 was Jos van der Kooy stadsorganist van Haarlem en vaste bespeler van het beroemd Müller-orgel in de St. Bavo en het Cavaillé-Coll -orgel in de Haarlemse Philharmonie.

Sinds 2006 is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag.

Sinds 2019 is hij organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam, waar hij de vaste bespeler wordt van het Steenkuyl-orgel uit 1898.

Jos van der Kooy zet zich veelvuldig in om het orgel en de orgelmuziek onder 'de gewone man' en niet in de laatste plaats onder de aandacht van kinderen te brengen.  

Vanaf 2009 heeft hij, als de organist 'meneer Jos', meegewerkt met het Educatief Project 'Muziek uit een gebouw' -het orgel-.
Dit project, bedoeld voor kinderen van groep 6 van Haagse basisscholen, is door het Haags Orgel Kontakt ontwikkeld en wordt jaarlijks georganiseerd.

In de loop der jaren zijn hem vele prijzen en onderscheidingen toegekend.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.