Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 27 maart 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Novilė Maceinaitė, viool en Gabriele Zemaityte, piano

Programma

César Franck (1822-1890)

Violin Sonata in A major Op. 8

I Allegretto ben moderato

II  Allegro

III  Recitativo; Fantasia: Moderato en Molto Lento IV Allegretto poco mosso

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Novilė Maceinaitė begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. Ze voltooide haar studie aan de nationale M. K. Čiurlionis Art School in Vilnius, Litouwen. Na haar studie in Vilnius vervolgde ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde bij docenten Philippe Graffin en Ilona Sie Dhian Ho en in

december 2018 behaalde Novilė haar master bij docente Janet Krause. Naast klassieke muziek is Novilė geïnteresseerd in nieuwe muziek en multimedia. Deze interesse heeft haar ertoe gebracht om uitvoeringen met hedendaagse componisten te realiseren met behulp van akoestische of elektronische middelen en computerafbeeldingen. Novilė speelt op een viool van Camillo Mandelli da Calco uit 1923.

 

Gabriele Zemaityte werd geboren in Vilnius, Litouwen. Ze begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Ze voltooide haar studie aan de nationale M. K. Čiurlionis

Art School in Vilnius. In 2016 rondde Gabriele haar bachelor af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en momenteel is ze bezig met haar master. Gabriele Zemaityte heeft op verschillende locaties en evenementen door heel Nederland opgetreden tijdens haar studie. Gabriele is een gepassioneerde kamermusicus en treedt regelmatig op met de Nederlandse sopraan Maria Warenberg. Gabriele heeft het voorrecht om te kunnen oefenen op een Bechstein vleugel die haar door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds is uitgeleend.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.