Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 26 juni 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Zeta Trio: Marjolein Spruit (viool),
Emma Warmelink (cello) en
Bob Marsdon (piano)

Programma

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Piano Trio No. 1, Op. 49
1. Molto allegro agitato
2. Andante con molto tranquillo
3. Scherzo. Leggiero e vivace
4. Finale. Allegro assai appassiona

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Bob Marsdon (piano), Emma Warmelink (cello) en Marjolein Spruit (viool) vormden in 2015 het Zèta Trio tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Tijdens hun minor kamermuziek hebben zij lessen gevolgd bij Peter Brunt, Ellen Corver, Lucia Swarts, en Jaring Walta. Verder volgde het trio masterclasses bij het ATOS Trio en Régis Bringolf (Alban Berg Ensemble Wien).

Het trio heeft recentelijk deelgenomen aan een sessie van de European Chamber Music Academy in Oslo, waar zij lessen volgden bij Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Torleif Thedéen en Tim Frederiksen. In 2019 won het Zèta Trio de grote kamermuziekprijs en mocht het ook de publieksprijs in ontvangst nemen.

Het ambitieuze Zèta Trio streeft ernaar om in concerten een intieme sfeer te creëren, ongeacht de locatie. Het ensemble bestudeert de werken nauwkeurig en kent de muziek tot in detail. Hierdoor is het vrij om haar interpretatie van de muziek nog dichter bij de luisteraar te brengen. Het trio zoekt naar manieren om het publiek laagdrempelig kennis te laten nemen van de gelaagdheid en gevoeligheid van hun repertoire.

Zowel Emma als Bob spelen op instrumenten die hen ter beschikking zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.