Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 19 juni 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Lucia Swarts, cello en Gerard Wiegers, fagot

Programma

Domenico Gabrielli (c.1659-1690)
Canon á due  D groot 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
uit suite voor cello solo BWV 1007 in G
-Prélude

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Sonate in Bes voor fagot en cello

Sofia Gubaidulina (1931)
Prelude voor cello solo
con sourdine/senza sourdine

Béla Bartok  (1881-1945)
-Midsummernight Song
-Slovak Song
-Teasing Song 

Meer informatie over de uitvoerenden

Lucia Swarts studeerde bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1982 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. In haar eindexamenjaar maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw als prijswinnaar in de serie New Vintage voor talentvolle jonge musici. Naast haar vele solistische optredens heeft ze heeft zich toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis en treedt op met musici als Leo van Doeselaar, Siebe Henstra, Michael Chance, Ryo Terakado, Harry van der Kamp en Jos van Immerseel.

Lucia Swarts is eerste celliste in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en de Residentie Bach Ensembles. Lucia Swarts is hoofdvakdocente klassieke cello en barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. De componiste Mayke Nas, momenteel ambassadeur van de Nederlandse muziek van nu, droeg onlangs een compositie aan haar op.

Gerard Wiegers studeerde een aantal jaren fagot aan het Stedelijk Conservatorium van Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden.

Hij is hoogleraar religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was actief in verschillende Nederlandse Orkesten, waaronder het Noord-Nederlands Orkest.

Met Lucia Swarts vormt hij sinds 1980 een duo, aanvankelijk onder de naam Celsoon. Verder maakt hij deel uit van het Quingo Trio.

zie ook https://www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl/concert/id/451

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.