Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 4 december 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Symphonie Atlantique: Edoardo Valorz, orgel; Rebecca Huber, viool; Evan Buttar, gamba

Programma

JS Bach (1685-1750)
- Sonata in G major for violin and basso continuo BWV 1021
Adagio/Vivace/Largo/Presto

- Sonata in G major for viola da gamba and keyboard  BWV 1027 
Adagio / Allegro ma non tanto/ Andante /Allegro Moderato

G P Telemann (1681-1767)
- Trio in D major, Essercizii Musici, No. 10, TWV 42:D9 for violin, bass viol and continuo 
Dolce / Presto / Pastorale / Vivace

Meer informatie over de uitvoerenden

Symphonie Atlantique werkt vanuit Den Haag en brengt jonge professionele musici samen uit landen als de VS, Australië, Canada, Argentinië, Japan en een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. Wat hen bindt is de passie voor het klassiek en romantisch repertoire. De sprankelende taal van de klassieke en romantische muziek krijgt daarbij volledig de ruimte, zodat niet alleen kamermuziek maar ook het symfonisch repertoire als een muzikaal gesprek te volgen is.

De drijfveer en het kloppend hart van het ensemble is het muziekwetenschappelijk onderzoek naar relevante bronnen. Een bijzondere focus ligt bijvoorbeeld op de studie naar de strijktechnieken en cultuurgebruiken uit de 19de eeuw. De opgedane kennis vertaalt zich in een verfijnde, historisch geïnformeerde uitvoering.

Symphonie Atlantique wil een brug slaan tussen de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk en de podia van vandaag. Het ensemble speelt zonder dirigent, onder leiding van de Amerikaanse violiste Rebecca Huber. Dit vergt grote inzet, alertheid en muzikale communicatie van de hechte spelersgroep. Tegelijkertijd vergroot deze speelwijze de intensiteit van het samenspel. Als gevolg daarvan kenmerken de uitvoeringen zich door de bijna fysiek voelbare interactiviteit tussen de musici en het publiek.

Het ensemble presenteert muziek zoals zij oorspronkelijk is uitgevoerd: in een beperkte bezetting op een kleinschalig podium, volledig gebruikmakend van de authentieke klankkleuren uit historische instrumenten, interactief gespeeld en vol onverwachte muzikale wendingen. Op deze manier steekt Symphonie Atlantique bekend klassiek en romantisch repertoire in een nieuw maar tegelijkertijd oud jasje.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.