Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 18 december 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx

Programma

Programma 4e Gouden Eeuw concert: Sancta Susanna:

muziek bij Rembrandts schilderij Susanna
Op de dag vòòr Susanna's naamdag, en tegen het einde van het Rembrandtjaar, spelen Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx een sneak preview van de grote productie in 2020 "Sancta Susanna: het hele verhaal"

Het schitterende schilderij "Susanna en de ouderlingen" door Rembrandt is door ons in de aanloop van deze productie als beeldmerk gekozen.

Omdat het concert van vandaag – 18 december 2019 – in het kader van het Rembrandtjaar is, wordt de preview van "Sancta Susanna" aangevuld met muziek uit de tijd van Rembrandt: liederen van Huygens, een fantasie uit 't Uitnement Kabinet, een stuk van Sweelinck en natuurlijk ook het beroemde "Susanne ung jour" van Lassus – al is dat niet uit de tijd van Rembrandt...

Meer informatie over de uitvoerenden

Ensemble Corona bestaat sinds 2001 en is gespecialiseerd in repertoire uit de late Middeleeuwen en Renaissance (eind 14e, 15e en 16e eeuw). Het ensemble instrumenteert periodegetrouw  dat ziet men terug in een overwogen (historische) instrumentkeuze voor elk programma, en in de omgang met de composities.

Ensemble Corona bestaat uit: Valeria Mignaco, Heleen Gerretsen, Margo Fontijne en Elly van Munster.

 

Vocaal ensemble Larynx
Larynx is opgericht in 2014 en bestaat uit acht zeer ervaren koorzangers. Het ensemble heeft sindsdien jaarlijks ca. 2 projecten in eigen beheer georganiseerd. Larynx zingt muziek van Gregoriaans tot hedendaags en probeert het publiek te prikkelen door verrassende repertoirekeuze, opstellingen, bezettingen en gesproken teksten. In 2016 vond de eerste samenwerking met Ensemble Corona plaats. De zuivere stemmen van Larynx mengen goed met de historische instrumenten van Ensemble Corona. Het programma  Venga Aventurero ! werd wegens succes in 2017 her nomen en uitgevoerd in onder andere de serie van de Stichting Alkmaarse Kamermuziek in De Vest in Alkmaar.

Sopranen: Mascha Punt,  Aukje Vergeest
Alten: Immie van Kalken, Margriet Rienks
Tenoren: Jonas van Tol, Jan Fekke Ybema
Bassen: Paul Dros, Gijs Klunder
Muzikale leiding: Martine des Tombe

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.