St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 13 april 2019
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Andreas Meisner, orgel

 

Programma

Op zaterdag 13 april zal de bekende Duitse organist, Andreas Meisner, organist van de Dom van Altenberg (Odenthal, D), wederom een concert geven op het fraaie Adema/Maarschalkerweerd- orgel van de H. Jacobuskerk.

Op zijn programma staan werken van Johann Sebastian Bach (Triosonate), Felix Mendelssohn Bartholdy (Sonate I), Charles Marie Widor en Josef Jongen (Sonate Eroica).

De toegang is in principe gratis, wel wordt na afloop van het concert een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. Deze collecte wordt van harte aanbevolen!

Meer informatie over de uitvoerenden

De Duitse organist Andreas Meisner werd geboren in 1959 en studeerde protestantse kerkmuziek aan de Musikhochschule in Keulen. Na de voltooiing van die studie in 1984 studeerde hij verder bij Prof. Ludger Lohmann in Stuttgart, waar hij afstudeerde in 1986. Verschiedene Meisterkurse, ua bei Marie Claire Alain und Wolfgang Rübsam, ergänzten die Ausbildung. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Marie Claire Alain en Wolfgang Rubsam.

Sein Repertoire an der Orgel umfasst Werke aller Stilepochen.Seit 1985 ist Andreas Meisner Domorganist am Altenberger Dom , künstlerischer Leiter der Geistlichen Dommusiken und Mitwirkender der Internationalen Altenberger Orgelakademie.Andreas Meisner is organist en directeur kerkmuziek van de Dom van Altenberg waar hij het vier-klaviers Klais orgel uit 1980/89 bespeeld en is dirigent van twee koren. Ook levert hij een grote bijdrage aan de Internationale Orgel Academy Altenberg. Im Jahre 2006 wurde er zum Kirchenmusikdirektor ernannt.

Zijn repertoire omvat werken voor orgel van alle stijlen en tijdperken.
Hij concerteert regelmatig op historische barokke orgels maar ook op grote romantische en moderne instrumenten. Wel heeft hij een zekere voorkeur voor Franse en Duitse romantiek (zoals Max Reger), impressionisme en post-romantische muziek. Daarnaast gaat zijn belangstelling uit voor Nederlands en Belgische orgelmuziek en transcripties.

Zijn spectrum van koormuziek varieert van middeleeuwse tot hedendaagse werken. Doordat hij werkt met het Oratoriumkoor van Keulen en het Altenberger Dom-koor kan hij werken in een grote artistieke professionaliteit realiseren. Waarbij zijn voorkeur, net als bij de orgelmuziek, uitgaat naar monumentale werken van de romantische, laatromantische en vroegmoderne tijd. Daarbij wordt regelmatig, naast de Altenberg kathedraal, opgetreden in de Keulse Filharmonie.

Hij maakt talrijke cd-opnamen en heeft een grote concertpraktijk in bijna alle Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Israël.

Andreas Meisner is leraar orgel en koordirectie aan de Musikhochschule in Keulen. Ook is hij actief als uitgever en redacteur van de Keulse muziekuitgeverij ‘Verlag Dohr’.
Kortom een veelzijdig musicus.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.