Doopsgezinde (Paleis)kerk, Paleisstraat

Andere locaties

  

ALGEMENE INFORMATIE KERK:

Naam kerk: Doopsgezinde (Paleis) Kerk
Adres: Paleisstraat 8, 2514 JA  Den Haag
Bouwjaar: 1885 (Rijksmonument 477226)
Architect: K. Stoffels
Beheer/gebruik: Beheersstichting / Doopsgezinde gemeente Den Haag

ALGEMENE INFORMATIE ORGEL:

Hoofd orgel: Flentrop
bouwjaar: 1967
Koor orgel: NVT
Titulair organist: NB

Organisatie concerten: NB

De Kerk maakt geen deel uit van het samenwerkingsverband van het HOK, maar is opgenomen in de lijst i.v.m. de bijzondere ligging (vlak bij het paleis Noordeinde) de ontstaansgeschiedenis en de multifunctionaliteit.

KERK

De Doopsgezinden kerk aan de Paleisstraat is als een-beukige kerk gebouwd in 1885 in een Eclectische stijl met Neo-romaanse en Neo-renaissance invloeden.

De kerk heet twee grote verbouwingen mee gemaakt. De eerste in 1964/’65 die een gehele herinrichting en modernisering behelsde. De tweede verbouwing was in 2001 waarbij op veel punten weer werd teruggegrepen naar de oorspronkelijke indeling. Uitgangspunt was dat de kerk gebruikt kon worden voor multifunctionele doeleinden (kerkdiensten, concerten, diners)

ORGEL:

In de kerk staat een een-klaviers orgel gebouwd door D.A. Flentrop. Het orgel heeft zes stemmen. Het pedaal is aangehangen aan het manuaal.
Zie HIER de dispositie.

Dit is overigens niet het eerste orgel. Daarvoor stond er (op een orgelgalerij) een orgel met 12 registers van Fa. de Gelder. Dit orgel is bij de eerste verbouwing naar elders verkocht. 

CONCERTEN:

De Doopsgezinde (Paleis)kerk maakt een multifunctioneel gebruik mogelijk waarin ruimte is voor o.a. concerten in verschillende zettingen. 

MEER INFORMATIE: 

 

HB/juli 2022

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief