Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)

Andere locaties

 

ALGEMENE INFORMATIE KERK:

Naam kerk: Kloosterkerk
Adres: Lange Voorhout 2-4, 2514 ED  Den Haag (hoek Parkstraat)
Bouwjaar: ca 1400-1540
Architect: onbekend
Beheer/gebruik: Kloosterkerkgemeente (onderdeel van PKN)

ALGEMENE INFORMATIE ORGE(s)

Hoofdorgel: Marcussen: 1966 - 40/III/P
Titularis: Geerten van de Wetering
organisatie concerten: Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk, die participeert in het HOK.

KERK:

Twee-beukige gotische hallenkerk, waarvan de verste van het Lange Voorhout gelegen beuk voorzien is van een iets hoger liggend Koor (waaronder een Crypte) De andere beuk eindigt in een Kapel en heeft drie zijbeuken. De kerk is meerdere malen vergroot en maakte oorspronkelijk deel uit van een Dominicanen klooster dat in de 17e eeuw is afgebroken. Er is geen toren. Dakruiter op het koor met daarin twee luidklokken. Geen carillon.
Tegen de kerk is een kosterij gebouwd, waarin een poort is uitgespaart met toegang tot een binnenplaatsje vandaaruit de oude kloostermuur is te bereiken. Een overblijfsel van het vroegere klooster.

ORGEL(s):

De kerk bezit twee orgels: Het grote orgel is gebouwd door de fa Marcussen uit Denemarken en heeft een dispositie van 40 registers over 3 klavieren en pedaal. Ook is er een kistorgel, gebouwd door fa Fama & Raadgever met 6 registers. Kijk HIER voor de dispositie van het kistorgel.

CONCERTEN: 

De Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk staat garant voor twee concertseries: Het gehele jaar door Lunchpauzeconcerten op iedere 1e en 3e woensdag van de maand (aanvang 12.45 uur) met als regel vijf concerten waarin het orgel de hoofdrol speelt. De andere lunchpauzeconcerten worden verzorgt door (oud) leerlingen van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Daarnaast worden door titularis Geerten van de Wetering door het jaar heen drie zaterdagmiddag concerten verzorgt (aanvang 16.00 uur) waarin de hedendaagse kant van de orgelmuziek wordt belicht Soms met medewerking van interessante en/of onverwachte componenten of vocale- en/of instrumentale solisten.

Titularis Geerten van de Wetering is tevens artistiek adviseur van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk.

MEER INFORMATIE:

 

HB/juli 2022

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief