St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) Orgelconcert Ad van Sleuwen

Orgelconcert Ad van Sleuwen

Datum zaterdag 10 mei 2014
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Ad van Sleuwen (Bergeijk)

Programma

Théodore-César Salomé (1834-1896)
Offertoire in f kl.t. uit 'Dix Pieces pour Orgue

Louis James Alfred Lefébure-Wely (1817-1869)
Offertoire in c kl.t. Opus 35 no. 6 (1857)

Alexandre Guilmant (1837-1911)
Lamentation Opus 45 in d kl.t. (1875)

Alexandre Guilmant
Sonate V Opus 80 in c kl.t. (1894)
a. Allegro appassionato
b. Adagio
c. Scherzo
d. Recitativo
e. Choral et Fugue

Meer informatie over de uitvoerenden

Ad van Sleuwen is geboren in en muzikaal gezin waar hij muziek ‘met de paplepel kreeg ingegoten'. Zijn vader en grootvader waren organist (als peuter van 4 zat hij naast zijn vader op de orgelbank). Zijn moeder zong en speelde piano. Muziek die hij de dag daarna uit het hoofd naspeelde. Als 5 jarig jongetje kreeg hij zijn eerste muzieklessen op de Hivarenbeekse muziekschool. Later studeerde aan het Brabants Conservatorium piano bij Gerard van Blerk, Theorie der Muziek bij Jan van Dijk en orgel bij Hub.Houët. Verdere verdieping volgde hij Ewald Kooiman, Luigi Yagliavini en Ton Koopman.

Ad van Sleuwen is Hoofdvakleraar orgel, docent muziekgeschiedenis, methodiek orgel, uitvoerings-praktijk en theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Hij publiceerde, samen met de orgeldeskundige Frans Jespers, over orgelhistorische zaken. Ook legde hij de klank van historische orgels vast op een vijftiental CD's en verzorgt regelmatig radio-opnamen voor diverse omroepen.

Ad van Sleuwen concerteert als solist in Nederland en vele Europese landen zoals: België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Rusland, Italie en Portugal. Ook heeft hij veel gedaan voor de culturele uitwisseling van musici uit Nederland en Rusland. Hij is medeoprichter en bestuurslid van de Midden Brabantse Orgelkring en nauw betrokken en mede-initiator van de Brabantse Orgelfederatie.
Als organist is hij verbonden aan de Petruskerk te Hilvarenbeek waar hij sinds de oprichting in 1970 de Beekse Cantorij begeleid.

Sinds 1997 is Ad van Sleuwen in het bezit van een fraai gerestaureerde Erard concertvleugel uit 1844. Dit gaf aanleiding om samen met de Russische pianiste Lelena Bazova een duo te vormen, dat zich specialiseert in de pianoliteratuur voor vier handen uit de Erardperiode. Het duo gaf concerten in Nederland en Rusland en maakte opnamen voor de NPS.

In 2010 werd Ad van Sleuwen, na afloop van de mis in de Sint-Petruskerk in Hilvarenbeek, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door D. van de Vondervoort, burgemeester van Bergeijk.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.