Gijsbert Kok, organist en stadsbeiaardier Den Haag

  

L.: Gijsbert Kok als stadsbijaardier,  R.: -als organist, - O.: als Harmoniumspeler

 

Gijsbert Kok (1963) studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.
Daarnaast is hij 1e organist van de Abdijkerk in Den Haag – Loosduinen en de American Protestant Church (APC) in Den Haag. Daarvoor was hij organist in de Domkerk van De Lier en de Salvatorkerk te Bodegraven.
Tevens is hij enthousiast en vermaard harmoniumspeler.
Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en heeft een concertpraktijk als beiaardier, organist, harmoniumspeler en koorbegeleider.

Gijsbert Kok is ook actief als componist van orgel, en beiaardmuziek. Zo publiceerde hij verschillende Psalmbewerkingen en partita’s voor orgel, werden composities van hem opgenomen in ‘Weerklank’ (onder redactie van Dick Sandeman), ‘Organist en Eredienst’ (maandblad van de Gereformeerde Organisten Vereniging (GOV)), het ‘Haags Orgelboek’ (uitgegeven door het Haags Orgel Kontakt) en verscheen bij de Stichting Carillon Den Haag de serie ‘Haagse beiaardboeken’.

Ook legde hij orgelwerken van 18e en 19e-eeuwse componisten vast op CD

Gijsbert is regelmatig te beluisteren met orgelspel op YouTube en ‘live’ met carillonbespelingen in Den Haag, Scheveningen, Voorschoten en Zoetermeer. Ook als hij lijfelijk niet in de Haagse toren aanwezig is, is hij te horen via de door hem gestoken  speeltrommel van de beiaard in de toren ven de Grote Kerk.

Bron: website Gijsbert Kok

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.