Susanna Veerman, organiste St. Jacobuskerk

Susanna Veerman (1975*) studeerde in Moskou aan het Tsjaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde.
Diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2005 behaalde zij het diploma
Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Tevens behaalde zij in 2002 diploma kerkmuziek.
Tussen 2005-2007 ontving zij een beurs voor orgelstudie bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk).

In 2007 ontving zij de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” (Parijs) voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek.

Zij is per 2013 tevens gedelegeerde van de ASL in Nederland waarbij zij kunstenaars voor een medaille van de ASL kan voordragen.

In 2005 (Haarlem), 2008 (Parijs) en 2010 (Orléans) en 2012 (Amsterdam), bracht zij respectievelijk vier orgel-cd’s uit.

Zij vormt met haar echtgenoot Wim Does een vaste quatre-mains duo op orgel.
In 2016 bracht zij met pianiste Mirsa Adami en Wim Does de cd “Key Connections” uit met orgelwerken voor orgel & piano duo in Philharmonie Haarlem.

Heden dirigeert zij drie mannenkoren. Tevens is zij zeer actief als begeleidster bij koren op concerten zowel op orgel/continuo als piano en coacht zij koorzangers.

Sinds 2008 leidt zij met Wim Does eigen muziekpraktijk W & S Music in Apeldoorn en (nu ook) in Den Haag.

Van 1998 tot 2021 was Susanna Veerman hoofdorganiste van de Emmaüsparochie Amsterdam waar ze twee historische orgels bespeelde (Hilgers-orgel uit 1774 in de Boomkerk en het Cavaillé-Coll-orgel uit 1881 in de Augustinuskerk) en Internationale concerten organiseerde.

In 2021 werd Susanna benoemd tot organist-dirigent in de RK Kerk van St. Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat in Den Haag (participant in het Haags Orgel Kontakt), waar zij het Maarschalkerweerd/Adema-orgel (57/III/P) bespeeld als opvolgser van Jos Laus.

Susanna geeft jaarlijks concerten in Nederland en in het buitenland, o.a. in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië etc. In Frankrijk speelde zijn in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en  Le Mans. In 2017 speelde zij een concert in de beroemde Notre-Dame Kathedraal te Parijs.

Susanna Veerman vormt sinds 2005 een quatre-mainsorgelduo met haar partner Wim Does. Regelmatig verzorgen zij uitvoeringen voor vierhandige muziek voor orgel en piano.
Ook geven zij regelmatig uitvoeringen van bestaande of eigen transcripties van symfonische muziek. 
Daarnaast blijven zij wel ieder apart solistisch optreden.

(meer informatie op hun gezamenlijke website)

Voor meer informatie en bestelling van de cd’s kunt u kijken op haar website: www.susannaveerman.com

Susanna is ook op YouTube te vinden: 
https://www.youtube.com/channel/UClmp9ZTM241Zl4c8XdwxCcA

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief